Courtin

In samenwerking met de grootste producent van Tea Tree olie in Australië heeft Courtin in 1995 een speciale huid- en voetverzorgingslijn op de markt gebracht. De uiteenlopende producten maakt de Courtin lijn perfect voor salon behandelingen en dagelijkse huidverzorging. 

De Tea Tree producten zijn erg succesvol in het behandelen van verschillende huid- en voetproblemen. Medisch onderzoek en praktijk gebruik hebben bewezen dat de effecten van Tea Tree olie wonderbaarlijk zijn en veel problemen kunnen genezen.

Wat is Tea Tree olie. 

Tea Tree olie komt oorspronkelijk uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Door middel van distillatie, een zéér natuurlijke productiemethode met strenge kwaliteitscontroles, geeft het een productzuiverheid van 100%. Er zijn tientallen kilo’s tea tree bladeren nodig om enkele druppels essentiële olie te verkrijgen.

De geur van de essentiële olie lijkt iets op kamfer en eucalyptus, maar is kruidiger en houtachtiger nadat de eerste geurmoleculen zijn verdampt. Juist omdat het een puur en natuurlijk product betreft, kan de kleur van de zuivere olie variëren van kleurloos tot licht geel.

Tea Tree olie heeft een bijzonder heilzame werking. Het kan onverdund worden aangebracht op geïnfecteerde plaatsen, puistjes, snijwonden en lichte brandwonden. Neusverstoppingen verminderen snel door Tea Tree olie te inhaleren.

Tea Tree olie irriteert de huid niet en is, in tegenstelling tot chemische middelen, niet giftig vanwege het natuurlijke karakter. Tea Tree olie tast het gezonde huidweefsel niet aan en bevordert de normale celgroei en celvernieuwing.

Door het oplossend vermogen is Tea Tree olie in staat diep door te dringen in huidlagen, abcessen, tandvlees en zelfs onder nagels. Het vermengt zich met pus in puisten of ontstoken wonden en bevordert de uitscheiding ervan.

Ook heeft het een enigszins verdovende werking, die vooral tot uiting komt bij behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden. Kortom, Tea Tree olie is krachtig en vooral zéér veelzijdig in gebruik.

  • Herstelt de ruwe en schrale huid.
  • Bevordert normale celgroei en celvernieuwing.
  • Werkt neutraliserend.
  • Ondersteunt en versnelt herstel van de huid.
  • Werkt pusuitscheidend.
  • Vermindert lelijke littekenvorming.
  • Stimuleert de werking van het afweersysteem.
  • Tast het gezonde weefsel niet aan.
  • Voorkomt ingegroeide haren.
  • Werkt zweetuitdrijvend.

 

Toepassingen van pure Tea Tree olie bij diverse aandoeningen.

Nagelinfecties:

Tweemaal daags Tea tree olie op de infectie druppelen en in laten trekken. Zowel bij handen als voeten toe passen.

De handen of voeten in een warm bad plaatsen met ca. 10 ml Courtin voetbad en daarnaast nog eens 1 tot 2 druppels pure Tea Tree olie toevoegen. De handen en voeten vervolgens afdeppen en inmasseren met de hand- & voetcrème. De geïnfecteerde plaatsen nogmaals behandelen met pure tea tree olie.

Verstuikingen:

Wrijf de pure tea Tree olie op de verstuikte plaats om de pijn te verlichten.

Voetschimmel:

Was en droog de voeten grondig. De hand- & voetcrème aanbrengen en inmasseren. Gebruik tweemaal daags pure Tea Tree olie op de aangedane plaats.

Transpirerende voeten:

Doe vijf tot tien druppels Tea Tree olie in warm water. Neem elke avond een Courtin voetbad van ca. 5 minuten. Na het voetbad de Courtin hand- en & voetcrème aanbrengen en inmasseren. Druppel enkele druppels pure Tea Tree olie in uw schoen en spray wat voetdeodorant.

 

Courtin behandelingen bij uw pedicure.

Uw pedicure heeft diverse behandelingen met Tea Tree producten van Courtin in het assortiment. De Courtin behandelingen zijn niet alleen preventief, maar ook bijzonder effectief bij voetproblemen.

Met name bij voetproblemen worden Courtin behandelingen in kuurverband aangeraden, waarbij de salonbehandelingen gezien moeten worden als een intensief probleemoplossend proces. Tussen de behandelingen in is het van groot belang om met dezelfde Courtin producten thuis uw huid te blijven ondersteunen. Het resultaat van deze werkwijze zal u verbazen.

Cosmetische Spa voetverzorgende behandelingen:

De voeten zitten het grootste gedeelte van de dag opgesloten en dragen het volle gewicht van het lichaam. Deze behandeling met het unieke Spa voetenmasker is een weldaad en u voelt de energie weer terug in uw voeten stromen. Een cosmetische verzorgende voetbehandeling met totale ontspanning van lichaam en geest. 

Pedicurebehandeling:

Bij voetproblemen worden de Courtin producten toegepast om snel en adequaat van het probleem af te komen. Door regelmatige behandeling van het probleem door uw pedicure en het gebruik van de Courtin producten thuis bent u snel van uw probleem verlost.

Voetpakking:

Voor extra verwennerij kunt u ook eens uw voeten laten verzorgen met een weldadige voetpakking. Na een voetpeeling worden de nagels en nagelriemen gemasseerd met nagelolie. Daarna volgt een voetpakking gevolgd door een massage met bijbehorende verzorgende voetcrème.

 

Thuisverzorging. 

Tijdens de behandelingen gebruik ik de producten die precies afgestemd zijn op uw huid. Vrijwel alle producten die ik tijdens de behandeling gebruik, zijn eveneens verkrijgbaar voor thuisgebruik. Bij probleemhuiden en voetproblemen worden Courtin behandelingen in kuurverband aangeraden, waarbij de salonbehandelingen gezien moeten worden als intensieve probleemoplossende behandelingen. Tussen de behandelingen in is het van groot belang dat u met dezelfde Courtin producten thuis uw huid blijft ondersteunen. Het resultaat van deze werkwijze zal u verbazen.

 

Voetverzorging.

Een helende olie op natuurlijke basis. Deze olie is veelzijdig in gebruik en veilig voor de meeste huidtypes. De krachtige Tea Tree olie heeft een verzachtende werking.

 

100% Pure Tea Tree olie. 

100% pure Tea Tree olie is zuiver, op natuurlijke basis en zonder toevoegingen. het is zéér veelzijdig in gebruik en heeft een celvernieuwende, pijnstillende en verzachtende werking. 

 

Rub-off peeling.

Deze peeling verwijdert snel dode huidcellen en oppervlakkige onzuiverheden. Stimuleert de celvernieuwing en maakt de huid weer glad en zacht. De peeling aanbrengen op een goed gereinigde huid en met ronddraaiende bewegingen inmasseren, totdat de peeling zich laat afrubbelen. Afspoelen met lauw/warm water. De huid verfrissen met Courtin lotion.

 

Hand en voetencrème.

Deze hand- en & voetcrème heeft een reinigende en verzorgende werking. Naast de zuiverende en verzachtende eigenschappen voorkomt het ook nare geurtjes. Na reiniging op droge voeten aanbrengen en inmasseren. 

 

Klovencrème.

De perfecte verzorgingscrème voor voeten met sterk vereelte zolen die bij uitdroging tot scheurtjes en kloven kunnen leiden. Bij regelmatig gebruik verzacht de klovencrème het eelt, helpt tegen kloven en bevordert het herstel. Ook zeer geschikt voor ruwe huid boven op de voeten. Na reiniging op de droge voeten aanbrengen en in de huid masseren.

 

Voetenbad.

Voor een intensieve reiniging en verfrissing van de vermoeide voeten. De huid voelt weer glad en fris aan. Voorkomt tevens nare geurtjes. Vermeng 1 eetlepel gel met circa 4 liter water en laat uw voeten hierin 5 minuten baden. Aansluitend goed droogmaken en verzorgen met Courtin voetencrème.

 

Icegel.

Voor het verfrissen van vermoeide, sterk belaste en branderige voeten en benen. De icegel wordt direct opgenomen door de huid. Het voorkomt nare geurtjes en stimuleert de oppervlakte circulatie. Zachtjes inmasseren, vooral op de gezwollen delen. Werk van de voetzool naar de dij toe.

 

Nagelolie 

Bevat zéér verzorgende en werkzame stoffen, welke helpen om gespleten nagels te voorkomen. Geeft de nagels hun natuurlijke glans weer terug. Eenmaal per dag aanbrengen en enige minuten in masseren, tot de olie door de nagel is opgenomen.

 

Voet deodorant spray.

Verfrist de voeten langdurig. Eventuele nare geurtjes worden geneutraliseerd. Hydraterend en kalmerend. Spray de voetdeodorant op en onder de droge voeten, vooral ook tussen de tenen.